δικηγόρος Καβάλας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή (Απάντηση) προς τον Πρωθυπουργό

Γιώργο,

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες για να μου στείλεις το παρακάτω. Επέτρεψε μου σε παρακαλώ να του απαντήσω σε κάθε δήλωση σου ξεχωριστά (η έντονη γραμματοσειρά ανήκει στο μήνυμα που μου έστειλες:

Γράφεις λοιπόν στις:

2011/5/27 "Γιώργος Α. Παπανδρέου"

An den mporeis na diavaseis sosta ayto to email pata edw



Γιώργο ,

Κλήθηκα από τον Ελληνικό λαό – μαζί να αλλάξουμε την χώρα.

Συμφωνώ απόλυτα, να την αλλάξουμε... προς το καλύτερο!!! Όντως κλήθηκες από τον ελληνικό λαό:

1. να διαχειριστείς τα χρήματα τα οποία σε άκουσα να λες πως υπάρχουν..... βέβαια μάλλον εννοούσες πως υπάρχουν στην αδελφότητα στο ΔΝΤ με την οποία φαίνεται να είχες συμφωνήσει πως θα ξεπουλήσεις την Ελλάδα μόλις γίνεις Πρωθυπουργός, Γιώργο. Η μικρή λεπτομέρεια βέβαια είναι πως ο Ελληνικός λαός δεν είχε ιδέα για την συμφωνία σου με την αδελφότητα του ΔΝΤ και ότι με "αλλαγή" εννοούσες ξεπούλημα.


Ο λαός, οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη στην εθνική αυτή προσπάθεια και ζήτησα από τα κόμματα και όλο το πολιτικό σύστημα να κάνει το ίδιο.


Ναι, Γιώργο, πλάτη βάζουμε (ο λαός) εδώ και πολλά χρόνια. Επειδή βάζουμε πλάτη, πλούτισαν μερικοί δημόσιοι λειτουργοί και πολιτικοί και έχουν καταθέσεις 600.000.000.000 ευρώ στην Ελβετία μόνο. Πιστεύω πως θα συμφωνείς ότι έχει δίκαιο να λέει πλέον ο λαός: "αρκετές φορές έχουμε βάλει την πλάτη μας για να πλουτίσουν παρανόμως μερικοί δημόσιοι, πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες. Καιρός να καλέσεις και αυτούς να βάλουν πλάτες, δε συμφωνείς;


Απαιτείται όμως η πολιτική βούληση να υπερβούμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά.


Σωστά, αλλά επέτρεψε μου, παρακαλώ, να διαφωνήσω με την χρήση του πληθυντικού εδώ. Εσύ και ο συμφοιτητής και συγκάτοικος σου είστε οι αρχηγοί των δύο κυρίαρχων κομμάτων. Εσύ και ο φίλος σου πρέπει να αλλάξετε μερικά πράγματα στο πως λειτουργούν και τι επηρεάζουν τα εκατέρωθεν κόμματα σας.


Και αυτό θα φανεί στην πράξη.


Πότε;


Οι περιστάσεις επιβάλλουν πιο γενναία βήματα από όλους.


Γενναία βήματα, ναι. ΔΕΝ είναι γενναίο βήμα να ξεπουλάει κανείς την Ελλάδα και τον λαό της.




Δήλωσα και δηλώνω ανοιχτός σε περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα συνεννόησης που συμβάλλουν στην Εθνική προσπάθεια.


Τι είδους βήματα; Προς το συμφέρον ποιών; Ποία Εθνική προσπάθεια; Δε θυμάμαι να ρώτησες τον λαό εάν θέλει να σκλαβωθεί ή όχι... απλά συν εννοήθηκες με αυτούς που ήθελες... όχι με αυτούς που έπρεπε.


Σε κάθε περίπτωση δηλώνω, καθαρά:


Όσο καθαρά ήταν και το περίφημο "Υπάρχουν χρήματα" ή όχι ακριβώς και τόσο καθαρό;


Η κυβέρνηση ανέλαβε και έχει την ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση.


Αφού ανέλαβε λοιπόν η κυβέρνηση, ας κάνει η κυβέρνηση την δουλεία της και ας φέρει πίσω τα λεφτά που κλάπηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις....


Σε συνεργασία με τον Ελληνικό λαό.


Ποία συνεργασία; Δε θυμάμαι να ρώτησες τον Ελληνικό λαό να συνεργαστεί μαζί σου.... Θυμάμαι να του επιβάλεις συνεχώς να τον κυβερνάνε άσχετοι και να τον καλείς να πληρώνει τα σπασμένα μερικών.


Αυτή την ευθύνη την τιμούμε στο ακέραιο.


Ευθύνη; Ποία ευθύνη... να φέρεις πίσω τα κλεμμένα; Πως ακριβώς την τιμάς, Γιώργο;


Με ή χωρίς ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις να ξέρετε ότι κάνουμε αυτό που απαιτείται για να προφυλάξουμε τη χώρα και τους πολίτες από μεγάλους κινδύνους.


Μεγαλύτερους από τους κινδύνους να μας κυβερνάει κάποια σιωνιστική αδελφότητα? Όχι ευχαριστώ, μπορούμε να προφυλάξουμε καλύτερα τον εαυτό μας....


Την εξασφάλιση της δανειοδότησης της χώρας μας και τώρα και στο μέλλον.


Γιώργο, επέτρεψε μου να σου πω ένα μεγάλο μυστικό: Δε θέλουμε δάνειο. Θέλουμε αξιοκρατία, ανάπτυξη, εργασία, δίκαιη αμοιβή, και ασφάλεια... αυτά μπορείς να τα εξασφαλίσεις ή να ψάξουμε κάποιον άλλον που μπορεί;


Μαζί και τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζονταν εδώ και χρόνια και τώρα προχωρούν.


Πού προχωράει κάτι και δε το είδαμε;


Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουμε τις απαιτούμενες διαπραγματεύσεις, θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.


Θα μας ρωτήσεις και εμάς, τον λαό ή δε χρειάζεται πάλι;


Αλλά και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης για το καλό της χώρας.


Εθνική συνεννόηση; Άρα θα μας ρωτήσεις;


Με έναν μόνο στόχο:

Να σώσουμε την πατρίδα μας, αλλά και να την αλλάξουμε οριστικά.


Με δάνεια δε σώζεται κανείς, Γιώργο.... για να σωθεί ή Ελλάδα μας χρειαζόμαστε αξιοκρατία, ανάπτυξη, εργασία, δίκαιη αμοιβή, και ασφάλεια... όχι δάνεια από κάποια αδελφότητα που ζει από τοκογλυφία.


Αυτόν τον στόχο υπηρέτησα και αυτόν τον στόχο υπηρετώ.


Ο στόχος του δανείου; Εμείς όμως δε σε εκλέξαμε για να υπηρετείς τους στόχους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Εμείς χρειαζόμαστε αξιοκρατία, ανάπτυξη, εργασία, δίκαιη αμοιβή, και ασφάλεια... όχι δάνεια από κάποια αδελφότητα που ζει από τοκογλυφία.


Γιώργος Α. Παπανδρέου


Να είσαι καλά Γιώργο αλλά δε θα πάρω από αυτό που μου δίνεις.

--
Γιώργος Ταχτσίδης, Μ.Α. - Yorgos Tahtsidis, M.A.
Τηλ. / Tel. : +306948742992 - +302102631762
______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου