δικηγόρος Καβάλας

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ποιό αποτέλεσμα των Εκλογών στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερο για τα συμφέροντα της Ελλάδας



Την Καλύτερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση την δίνει ο κ. Χρήστος Σπύρου στην ακόλουθη επιστολή του.
Αγαπητέ κύριε Ρόμνεϊ,
Γράφω με την ιδιότητα του πρώην εκλεγμένου πολιτικού αξιωματούχου στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ (New Hampshire) και ως ένας ενεργός ηγέτης και έντονα πολιτικοποιημένο μέλος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Σας γράφω ως ένας υπερήφανος Αμερικανός πολίτης Ελληνικής καταγωγής να εκφράσω την οργή μου στις συνεχείς απο μέρους σας προεκλογικές ρατσιστικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους πολίτες της.
Κύριε Ρόμνεϊ, εμείς οι Ελληνοαμερικανοί αποτελούμε μια μικρή εθνική μειονότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκριτικά με άλλες εθνικές μειονότητες. Είμαστε όμως μια εθνική μειονότητα που έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, οικονομική, και πολιτική ζωή της Αμερικής.
Κύριε Ρόμνεϊ, στις 18 Απριλίου του τρέχοντος έτους σε μια εκδήλωση της εκστρατείας σας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, είπατε στους υποστηρικτές  σας και σας παραθέτω:
«Για ένα πράγμα είμαι βέβαιος ότι δε θα δείτε τον  Πρόεδρο Ομπάμα να κάνει  στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. Δεν θα τον δείτε να στέκεται μπροστά σε ελληνικού ρυθμού στήλες. Δεν θα θέλει να θυμίζει σε κανέναν την Ελλάδα».
Το Σάββατο, 25 Αυγούστου του 2012, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σας ομιλίας στην πόλη Πάουελ του Οχάιο, ως απάντηση στα συνεχή συνθήματα πολιτών που ήταν παρόντες και διαμαρτύρονταν κατά των θέσεών σας όσον αφορά την οικονομία της Αμερικής, είπατε επακριβώς στους υποστηρικτές σας και σας παραθέτω:
"Οι ήχοι στο βάθος μοιάζουν με ελληνική χορωδία. Ό,τι κάνουν μου θυμίζει την Ελλάδα και δεν θα γίνουμε Ελλάδα. Θα ξανακάνουμε την Αμερική πραγματική Αμερική. Η Ελληνική χορωδία μας είναι εκεί έξω και φωνάζει, "Άλλα Τεσσερα Χρονια"! Θέλετε ακόμη τέσσερα χρόνια υψηλής ανεργίας; Θέλετε ακόμη τέσσερα χρόνια στα οποία οι μεγάλες τράπεζες να γίνονται μεγαλύτερες και οι μικρές, μικρότερες; Θέλετε ακόμη τέσσερα χρόνια του Μπαράκ Ομπάμα;"
Στις 30 Αυγούστου αυτού του χρόνου, στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Τάμπα της Φλόριδας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας με την οποία αποδεχθήκατε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αναφέρατε και σας παραθέτω: 
«Να διαβεβαιώσουμε κάθε επιχειρηματία και τον καθένα που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, ότι θα μειώσουμε το έλλειμα και ότι θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».
Στο Σινσινάτι, Οχάιο, στην εκπομπή του CNN που μεταδώθηκε την 1η  Σεπτεμβρίου 2012, είπατε και σας παραθέτω:
"Δεν πρόκειται να έρθουν  επιχειρηματίες και επιχειρήσεις όλων των ειδών για να επενδύσουν στο Οχάιο και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής, να επενδύσουν τις οικονομίες μιας ζωής για να εργαστούν εδώ, εκτός και αν ξέρουν ότι δεν θα καταλήξουν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Ελλάδας"
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Live! With Kelly and Michael” είπατε στην Kelly Ripa και σας παραθέτω ξανά:
«πρέπει να καταφέρουμε η Αμερική να αποκτήσει πάλι έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Εάν οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις όλων των ειδών πιστεύουν ότι θα καταλήξουμε σαν την Ελλάδα, δεν θα επενδύσουν στην Αμερική και δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.»
Τι απερίσκεπτες, ανεύθυνες και ρατσιστικές πολιτικές δηλώσεις από μέρους σας κύριε Ρόμνεϊ!  Τέτοιες άσκοπες δηλώσεις, όταν προέρχονται από εσάς, έναν αναγνωρισμένο Δεσπότη της Εκκλησίας των Μορμόνων, είναι εντελώς παράλογες και απαράδεκτες.
Ντροπή σας, Δέσποτα Ρόμνεϊ, που εκμεταλλεύεστε της δημοσιονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και οι πολίτες της, με σκοπό να κερδίσετε ψήφους κατά του Προέδρου Ομπάμα.
Γιατί επιλέξατε να χλευάσετε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ο κ. Ρόμνεϊ; Ποιά είναι η εμμονή σας με την Ελλάδα; Γνωρίζετε καλά ότι σε παρόμοιες, αν όχι χειρότερες δημοσιοικομικές κρίσεις βρίσκονται σήμερα πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη. Χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν τεράστιες δημοσιοοικονομικές δυσκολίες, πέρα από την ικανότητα των πολιτών τους να τις αντιμετωπίσουν.
Πείτε μας κ. Ρόμνεϊ, γιατί οι δημοσιοοικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες σήμερα ξεχωρίζουν για σας; Είναι επειδή, κατά βάθος, είστε ένας πραγματικός ρατσιστής (και έχετε αρκετούς ρατσιστές στο κόμμα σας τους οποίους πρέπει να ικανοποιήσετε) και θέλετε να συγκρίνετε την οικονομική πολιτική του Αφροαμερικανού Μπαράκ Ομπάμα με μια άλλη εύκολα αναγνωρίσιμη εθνική μειονότητα της Αμερικής, όπως οι Ελληνοαμερικανοί; Αυτός είναι ο λόγος;
Ή μήπως είναι επειδή φοβάστε να συγκρίνετε την επιτυχημένη δημοσιονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα των τελευταίων τριάμιση χρόνων με τις καταστροφικές δημοσιονομικές εσωτερικές πολιτικές του πολιτικού σας ήρωα, του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του Νεότερου;
Κύριε Ρόμνεϊ, θέλω να μας πείτε:  οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας παρέδωσαν στον πρόεδρο Ομπάμα το 2008 μια Αμερική οικονομικά κατεστραμμένη;  Αυτό προσπαθείτε να υπονοήσετε με τις δηλώσεις σας;
Ήταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και οι Έλληνες πολίτες που προκάλεσαν την αμερικανική οικονομική καταστροφή της περιόδου 2000 – 2008, κύριε Ρόμνεϊ; Ήταν οι εγχώριες δημοσιονομικές πολιτικές που οδήγησαν σχεδόν είκοσι εκατομύρια Αμερικανούς στις ουρές ανέργων και στις ουρές για συσσίτια;
Ήταν οι δημοσιονομικές αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ελλάδας που προκάλεσαν την μεγαλύτερη τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Leeman Brothers να καταρρεύσει, και να οδηγήσει στη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στην Αμερική από τη δεκαετία του 1920;
Πείτε μας κύριε Ρόμνεϊ, Έκαναν κάτι οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας και οι πολίτες της, που προκάλεσε τη χρεοκοπία της μεγάλης Αυτοκινητοβιομηχανίας της Αμερικής; Θυμάστε την Αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής, κύριε Ρόμνεϊ; Είναι αυτή που το 2009 προτείνατε «να αφεθεί να χρεοκοπήσει».
Την «χρεοκοπία» της Αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας μας προτείνατε το 2009 κύριε Ρόμνεϊ. Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες σκληρά εργαζομένων Αμερικανών συμπατριωτών μας έχαναν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τις επενδύσεις τους, πολλοί τις οικογένειές τους και άλλοι πολλοί τη ζωή τους.
Σταματήστε να συγκρίνετε και να χρησιμοποιείτε την Ελλάδα ως παράδειγμα, κάθε φορά που θέλετε να αποπροσανατολίσετε τον προεκλογικό διάλογο για την την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας κύριε Ρόμνεϊ. Δεν ήταν η Ελλάδα, οι πολιτικοί της ηγέτες, ούτε οι Έλληνες πολίτες που προκάλεσαν τη δημοσιονομική καταστροφή της Αμερικής, την οποία ο Πρόεδρος Ομπάμα κληρονόμησε και προσπαθεί απεγνωσμένα σήμερα να διορθώσει. Η οικονομική καταστροφή του 2000 – 2008 προκλήθηκε από τις δημοσιονομικές πολιτικές του φίλου και υποστηρικτή σας, Τζορτζ Μπους του Νεότερου. Δημοσιονομικές πολιτικές που είναι όμοιες με εκείνες τις οποίες εσείς προτείνετε να εφαρμόσετε, εάν εκλεγείτε Πρόεδρος.
Κύριε Ρόμνεϊ, πιστεύω ότι θυμάστε τον Τζορτζ Μπους τον Νεότερο. Είναι  ο πρώην Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τον οποίον για κάποιο λόγο ξεχάσατε να προσκαλέσετε στον Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών φέτος!
Κύριε Ρόμνεϊ, δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος της εμμονής σας με την Ελλάδα και τους Έλληνες,  πέραν των βασικών ρατσιστικών τάσεων σας. Σας υπενθυμίζω όμως, ότι το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός έχουν υπάρξει αφοσιωμένοι φίλοι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Και εμείς, οι Ελληνοαμερικανοί, είμαστε πραγματικοί Αμερικανοί πολίτες, που δεν υστερούμε από κανέναν άλλον πολίτη.
Σας υπενθυμίζω επίσης, κύριε Ρόμνεϊ, ότι οι Έλληνες στρατιώτες, ο παππούς και ο πατέρας μου, Έλληνες στρατιώτες τότε, πολέμησαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες στον Πρώτο και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και οι στρατιώτες της Ελλάδας πολέμησαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες στην Κορέα και όπου αλλού χρειαζόταν η βοήθειά τους. Σήμερα στα άγρια βουνά του  Αφγανιστάν.
Και κύριε Ρόμνεϊ, οι Ελληνοαμερικανοί πολέμησαν με ανδρεία και αφοσίωση στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στις ερήμους του Κουβέιτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και οπουδήποτε αλλού η πατρίδα μας χρειάστηκε τις υπηρεσίες τους.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω επίσης, κύριε Ρόμνεϊ. Σε μια επιστολή του προς τον Γεώργιο Β΄, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 1940, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Φράνκλιν Ρούσβελτ, είπε: «όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι βαθύτατα εντυπωσιασμένοι από το κουράγιο και τη σταθερότητα του Ελληνικού έθνους». Και σε μια επιστολή του προς τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 1942, ο Πρόεδρος Ρούσβελτ έγραψε: "Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει ν' ακολουθήσει μέχρις ότου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε γης κι αν βρίσκονται, υποστούν τη δίκαιη καταδίκη τους..."
Ο Αδόλφος Χίτλερ, σε ένα λόγο που εκφώνησε το 1941 στο Ράιχσταγκ, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς την ιστορική αντίσταση των Ελλήνων, είπε: «Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης, είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι από τους εχθρούς τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ήταν ιδιαίτερα ο Έλληνας στρατιώτης, ο οποίος πολέμησε με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο. Συνθηκολογούσε τότε μόνο, όταν κάθε περαιτέρω αντίσταση ήταν αδύνατη, και επομένως μάταιη.»
Και ήταν ο Βρετανός εξέχων ηγέτης, ο Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ,  ο οποίος στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είπε να το ακούσει η οικουμένη: «Στο εξής, δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες».
Τέτοιες συγκρίσεις πρέπει να κάνετε κύριε Ρόμνεϊ, όταν θα αποφασίσετε ξανά να χρησιμοποιείσετε τις λέξεις Ελλάδα, Έλληνες ή Ελληνοαμερικανοί στο πολιτικό σας λεξιλόγιο. Μην κάνετε ανόητες και άσχετες συγκρίσεις με τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα της Αμερικής. Οι αβάσιμες συγκρίσεις σας, απλά προσθέτουν στις καθημερινές πολιτικές γκάφες σας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλες.
Κύριε Ρόμνεϊ, απ’ ό,τι φαίνεται μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχετε ως υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι με τον Μπαράκ Ομπάμα Πρόεδρο, η Αμερική θα καταντήσει να έχει τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα με την Ελλάδα. Όμως επιτρέψτε μου, κύριε Ρόμνεϊ να σας πω, ποιά είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για μας τους Ελληνοαμερικανούς που θα ψηφίσουμε στις 6 Νοεμβρίου. Ανησυχούμε και φοβόμαστε ότι με Πρόεδρο τον Μίτ Ρόμνεϊ, η Αμερική που αγαπάμε θα καταλήξει να έχει μια δεύτερη οικονομική καταστροφή, παρόμοια με εκείνη που είχε υπό την Προεδρία του Τζορτζ Μπους του Νεότερου.
Κύριε Ρόμνεϊ, εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε ξανά στις ημέρες του Τζορτζ Μπους του Νεότερου. Τα οκτώ χρόνια της Προεδρίας του Τζορτζ Μπους του Νεότερου και οι ημέρες που άφησε πίσω του φεύγοντας ήταν για εμάς και την Αμερική χίλιες φορές χειρότερες από αυτές που βιώνει η Ελλάδα σήμερα.
Ειλικρινώς,
{υπογραφή}
Κρις Σπύρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου