δικηγόρος Καβάλας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
του Γεωργίου Ταχτσίδη, Μ.Α.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον ότι τουλάχιστον όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο καταχράστηκαν, κακοδιαχειρίστηκαν, ή ευθέως έκλεψαν τα χρήματα τα οποία στερούταν ο ελληνικός λαός πληρώνοντας φόρους που δεν είχαν αντίκρισμα.

Στις μέρες μας, για άλλη μια φορά, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα «σπασμένα» των πολιτικών αντιπροσώπων του τη στιγμή που τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους Βουλευτές είναι τα εξής:

1. Μηνιαίος μισθός 6.000 ευρώ.

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας με πόοσό σύνταξης μηνιαίως4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 150 ευρώ την ώρα...

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν μηνιαίως 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...

6. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται 68 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται ένα πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Όλοι οι βουλευτές απολαμβάνουν πλήρης ασυλία για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Όλοι οι βουλευτές δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη τους οποίους πληρώνει το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι.

11. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν διόδια.

16. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

Από τη μία θα συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να διασφαλίσουμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας μία ευπρεπείς διαβίωση για να μπορούν να αφοσιώνονται πλήρως στο να αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας προς όφελός μας. Από την άλλη όμως δε μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιου είδους αμοιβές όταν οι αμοιβές των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι 174000 δολάρια (128613 ευρώ) το χρόνο – δηλαδή αντιστοιχεί σε 9186,64 ευρώ ενώ ο μισθός ενός μέλους του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανιάς ανέρχεται από την τελευταία αύξηση του 2008 σε 7668 ευρώ– ποσά τα οποίο όπως αντιλαμβανόμαστε είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτό των ελλήνων βουλευτών αν προσθέσει κανείς όλα τα επιδόματα στα 6000 ευρώ του μηνιαίου μισθού.

Πληθυσμός Ελλάδας:10.5 εκατομμύρια

Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψιν και τα ακόλουθα δεδομένα για να σχηματίσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις συνθήκες εργασίας στην ελληνική Βουλή:

Αριθμός Βουλευτών: 300
Αναλογία: 1 βουλευτής για 35000 πολίτες

Πληθυσμός ΗΠΑ: 310 εκατομμύρια
Αριθμός μελών του Κογκρέσου: 435
Αναλογία: 1 αντιπρόσωπος για 689655 πολίτες

Πληθυσμός Γερμανίας: 81.5 εκατομμύρια
Αριθμός μελών του γερμανικού κοινοβούλιου: 622
Αναλογία: 1 βουλευτής για 131029 πολίτες

Επιπλέον, γνωρίζουμε όλοι πλέον πως εδώ και πολλές δεκαετίες αντί την εκτέλεση των καθηκόντων τους, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) βουλευτές μας δεν αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που τους εκλέγει και στον οποίο πρέπει να δίνουν λόγο αλλά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κομμάτων και των ομάδων συμφερόντων που τους ανέδειξαν στο βουλευτικό αξίωμα. Ερωτώ λοιπόν τον καθένα από εμάς κάτι πολύ απλό: Ως πότε θα ανεχτούμε τέτοιου είδους πολιτικούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου